Visite

De eerste visite is onderweg. Het betreft de “in-laws”. Toen ze vorige week op YVR Vancouver International Airport voor het eerst voet op Noord-Amerikaanse grond zetten, wachtte een volslagen beduusde Sanne hun op. Ze dacht haar ouders van het vliegtuig te halen, maar ook haar broer en zus waren van de partij. Het best bewaarde geheim van de afgelopen weken, zo niet maanden.

Vandaag is de visite vertrokken, op weg naar Los Angeles. Per vliegtuig kost het je negen uur, per boot een dag of vijftien en vliegen naar Vancouver om vervolgens in een camper de West Coast af te zakken kost je bijna drie weken. Vooral als de route zo moet zijn dat en passant de mooiste natuurparken en steden aan kunnen worden gedaan. Seattle, de Redwoods, San Francisco, Sacramento, Yosemite National Park en de Mohave Desert Reserve. Zomaar wat suggesties, ik weet het niet. Ik weet alleen dat ze als laatste halte even Los Angeles aandoen.

Sanne laten ze bij mij achter. Vind ik leuk. Ze heeft vorige week haar stage in Vancouver afgerond met een mooi verslag en ditto presentatie aan mannen en vrouwen in witte jassen. Nu kan ze mooi vakantie vieren, iets wat je na drie maanden van gynaecologische oncologie wel kan gebruiken, lijkt me zo. En nadenken over of dat iets is wat je later jaar in jaar uit zou kunnen doen.

Ik heb nog twee weken om te bedenken hoe ik in één à twee dagen Los Angeles kan laten zien. Aan mij de taak om ze niet met hetzelfde gevoel naar huis te laten vertrekken als ik had na de Pixel 2010 studiereis. Toen was ik blij dat ik uit een eindeloze Godsvergeten urban jungle vertrok. Nu ben ik blij om bij het strand te wonen en de levende geschiedenis van onze pop culture te ervaren.

2 Responses

  1. Hallo, die Thomas,

    Leuk he, die verrassing voor Sanne (en voor jou geldt hetzelfde). Wij zagen net op Internet dat er sneeuw in Seatlle ligt, das ook wat! Hier krijgen we a.s. week-end 2-3 C. onder nul ‘s-nachts.
    Zal tijd worden na al die regen. Jij zit beter daar.
    Ik wil jou de beste wensen doen toekomen en veel plezier over enkele weken met de family.

    Groetjes!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Jazeker een verrassing, al heb ik nog 2 weken om aan het idee te wennen. En dat scheelt. Typisch Nederlands winterweer zo te horen. Ik zit wel beter, vandaag is het weer 24 graden zon. Maar ik zit natuurlijk gewoon de hele dag binnen…

      Groeten!

Leave a Reply