Vaarwel hostel, of thuis in L.A.

Met de teller op twee weken en een beetje heb ik vanavond dan eindelijk het hostel verlaten. Dat is wel langer dan verwacht en het viel dan ook wat tegen. Maar – om er een positieve draai aan te geven -, iemand vertelde mij laatst dat je op het sollicitatiegesprek bij een grote speler op de audit & advisory markt wordt gevraagd naar je tegenslagen en ik kon er eerder geen bedenken. Wellicht kan ik deze ervaring nu gebruiken. Tegelijkertijd denk ik “wat zeur ik dan”, want wat zijn nou twee weken? Ik had het alleen anders verwacht dus relatief aan mijn ideeΓ«n viel dit toch wel even tegen. Twee mislukte bezichtigingen, vier scams en een wat vreemde snuiter later ben ik heel goed terecht gekomen in bijna hartje Santa Monica (zie kaart) bij een Nederlands/Iers stel dat net hun zoon naar Amsterdam heeft uitgezwaaid. Zijn kamer is sindsdien te huur.


View Larger Map

Vaarwel hostel. Ik ga het missen en ik ga ze missen. De gekke familie die af en aan bestond uit de kettingrokende alcoholistische Hongaar, de vergeetachtige spraakwaterval uit Cornwall, het Deense kersverse echtpaar, in Las Vegas door Elvis getrouwd, de sportgek uit New Jersey plus vriendin met een dochter die op het punt staat in de muziekindustrie door te breken, de gepensioneerde Nederlandse weduwe van een Amerikaanse ex-man, de twentysomething straatmuzikant die zonder werk en thuis zich reizend vrij voelt, de Zweed met overal wel vrienden, de stille Franse fotograaf en de Italiaanse man met z’n ouders op leeftijd. Allemaal bleven ze langer dan je van het hostel denken zou. Net als ik.

Wat ik niet ga missen zijn de koude nachten, de harde veren in je rug van het matras, het rookalarm dat maar bleef piepen en het gesnurk en het gekraak. Het handen wassen zonder zeep en douchen zonder alleen te zijn, de lawaaierige filmcrew die een nacht een van de kamers als filmset heeft gebruikt, het behelpen in de keuken en mogen roken in de kamer.

Mocht je na de voors en tegens te hebben gewogen of gewoon uit nieuwsgierigheid: The Venice Beach Hostel.

6 Responses

  1. Hoi Thomas,

    Superleuk dat je daar zit! Ben wel jaloers zeg, en dit uit ik maar in me storten op mijn eigen mogelijkheden om via de studie naar het buitenland te gaan πŸ˜› Nu je een vaste kamer hebt kun je echt een beetje inwonen daar in LA, en bezig met studie en andere leuke dingen. Ken je jouw gedeelte van de stad al een beetje? (Oja, en please, meld het me even als je Oprah, Mark Zuckerberg of Snooki hebt gespot. πŸ˜€ ben een ongegeneerde groupie wat betreft Hollywood) Veel plezier en succes daar!

    Groetjes Maaike

    1. Dank je! Ik begin de weg hier een beetje te kennen en weet waar ik beter wel en niet kan gaan en staan. Ik hou m’n ogen open voor de celebs al denk ik dat Mark Zuckerberg in Palo Alto woont en Snooki moest ik wikipedia-en, sorry :p

  2. Haha ik zat bij Snooki al te twijfelen πŸ˜‰ Al denk ik dat het maar goed is dat je het nu weet – Amerikanen waren zich rot geschrokken. Ehm, Palo Alto, ook al is het 570 km vanaf LA zie ik nu, dan zit je vergeleken met mij relatief dichtbij. πŸ˜‰ groetjes

  3. Hey Thomas!
    Wat cool om te lezen dat het zo goed met je gaat en dat je aan de andere kant van de wereld zit! Ik hou je blog in de gaten, je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt!

    Groetjes,
    Lisa

  4. Gelukgewenst met je nieuwe onderkomen. Het zal even wennen zijn: de stlte en de privacy. En nu de remmen los, vol gas down town! Maar voorzichtig daar buiten! Veel plezier.

  5. Haaaajjjjjj, die Thomas. Heb je bloq gelezen… je hebt een andere roeping van je misgelopen. Je had schrijver moeten worden. Maar hartstikke leuk!! Hou het van jou en Sanne bij, wens je ook veel succes en plezier daar. Zijn gisteren nog bij Monique en Peter geweest i.v.m. haar verjaardag. Was beetje laat geworden… oorzaak… drank.
    Hey, see you en warm greetings in L.A.
    Rob/Petra.

Leave a Reply