Dag 20: the entertainment capital of L.A.

maandag 8 november

Vandaag stonden we opnieuw vroeg op, opnieuw voor een bezoek aan een pretpark. Ik had mijn reisgenoten er van weten te overtuigen ook mee naar Universal Studio’s Hollywood te gaan. Daar was overigens niet veel voor nodig. We hadden de smaak te pakken (Disney), het weer was prima en het geld nog niet op.

Universal Studio’s Hollywood ligt in Universal City, een wijk van Los Angeles, vlak bij Hollywood. Daar bevinden zich, naast het pretpark, de studio’s van Universal en leuke hotels, restaurants en winkeltjes.

We begonnen de dag met de hoofdattractie van het park: een uur lange rondleiding langs de studio’s van Universal. In een treintje werden we door enorme sets gereden: een Wild West stadje, een Europese stad, een Amerikaans straatbeeld, een Mexicaans dorpje, een set uit War of the Worlds, uit Psycho, uit Jurassic Park en Jaws. Tijdens de tour werden diverse special effects gedemonstreerd. Op Amity Island (Jaws) vloog de boel in de fik, het Mexicaanse stadje werd getroffen door een stortvloed, The Fast and the Furious bolides vlogen door de lucht en terwijl we door een metrostation reden vond een aardbeving plaats. Een andere indrukwekkend onderdeel van de tour was de nieuwe King Kong 3D attractie. Om ons heen, op een enorm 3D scherm, vond een gevecht tussen King Kong en een T-Rex plaats. De trein trilde en kantelde mee met wat er gebeurde op het scherm en versterkte, samen met water- en luchteffecten, de ervaring. Maar de studio’s zijn niet slechts een toeristische attractie; soms moesten we stil zijn om de opnames niet te verstoren.

De overige attracties in het park wisten ons minder te boeien, daar was Disney toch beter in. Behalve dan het House of Horrors, een spookhuis met als monsters verkleedde acteurs. Dat was ontzettend eng. Naast de studio tour en attracties waren er ook een aantal shows te bezoeken. We zagen Terminator 2:3D, een show over special effects en Waterworld. De laatstgenoemde was een spetterende afsluiting van de dag.

Tegen het einde van de middag namen we de terug richting het hotel. We stopten bij een supermarkt, om inkopen voor morgen, de grote terugreis, te doen, en aten bij dezelfde Thai als waar we eergisteren ook prima hadden gedineerd. Daarna zijn Johan, Nils en ik nog naar het hotel waar andere Pixels verbleven gereden en hebben we met Niels, Steven, Ties en Mattijs een drankje gedaan. Niet te lang, want morgen moeten we vroeg weer op, de auto inleveren en vliegen we naar huis.

Leave a Reply