Dag 17: Monterey

vrijdag 5 november

We stonden op, niet te laat, met teleurstellend weer. Het was bewolkt, mistig zelfs, en zonder een goed vest aan zou je het koud krijgen. Gister nog, na aankomst bij het hotel, namen we een duik in het zwembad en droogde ik op in de zon. De weersverwachting voor Los Angeles is beter; vandaag moesten we het er mee doen.

Voor de lunch reden we de 17-mile drive, een weg langs de kust. Maar als men 17-mile drive zegt wordt vaak het deel ervan bedoelt dat door de Gated Community Pebble Beach loopt. Pebble Beach bestaat uit woningen, golfbanen en -clubs, een hotel en een aantal restaurants. Voor net geen tientje mag je over hun hoofdweg rijden (de 17-mile drive) die je langs de kust en door pine? bos voert. Naast het kijken naar rijken heb je mooi zicht op de zee en de rotsige kust, met als hoogtepunt de Lone Pine Tree – een boom op een rots in de branding -, het trademark van de community.

We reden de weg uit en keerden terug naar Monterey. Daar bezochten we het aquarium. Het was een mooi, uitgebreid aquarium en een van de grootsten ter wereld. Hun grootste tank staat in verbinding met de zee en volgt de getijden en bootst de branding na. Deze unieke omstandigheden vormen een leefomgeving voor een bijzondere collectie vissen. We woonden de trainingsessie van de otters bij en zagen hoe alen, pinguïns en inktvissen werden gevoerd.

Het tweede deel van de middag bleven we in het hotel, uitrusten en opladen voor de laatste paar dagen. We aten in een Sushi restaurant, iets wat de hele reis al op het verlanglijstje van Sjoerd stond en nu, zo dicht bij de zee, gepast leek. Ik ben niet zo weg van vis en bestelde iets Japans met kip. Ik heb ook een rolletje Sushi geprobeerd, een California roll, dat schijnt een lekkere te zijn.

Morgen reizen we van Northern- naar Southern California, van Monterey naar L.A., waar we de laatste twee dagen van onze reis zullen doorbrengen en waarvandaan we weer naar Nederland zullen vliegen. Maar voordat het zo ver is, gaan we naar Disneyworld en, als het aan mij ligt, Universal Studios Hollywood.

Leave a Reply